Nanine karikature – Wpap art: Ajda Vodlan

Mesec dni je naokoli in na vrsti je nov portret v Wpap art tehniki. Domžalska karikaturistka Nana Guberinič se je odločila, da vam bo enkrat mesečno predstavila svoja dela v Wpap art tehniki. Nazadnje je bil objavljen portret slovenske pevke Helene Blagne, danes pa je na vrsti portret naše kolumunistke Ajde Vodlan.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Ajda Vodlan

Ajda Vodlan (1990) je diplomirana politologinja in magistrica obramboslovja, zaposlena na Občini Domžale, kjer opravlja delo v Službi za turizem. Ob delu na Fakulteti za družbene vede opravlja tudi doktorat na področju varnostnih študij. Od spomladi leta 2020 redno enkrat tedensko in sicer ob petkih piše kolumne za portal Domžalec (#Ajdapiše), njene kolumne pa lahko prebirate tudi v lokalnem časopisu Slamnik. Prav tako piše tudi prispevke za portal AirBeletrina. Ajda je lani začela pisati svoj tedenski novičnik (newsletter), na katerega se lahko prijavite tukaj. Aktivna je na številnih področjih, med drugim je tudi članica Civilne zaščite Občine Domžale, v ekipi za vzdrževanje MTS in prevoze. V prostem času si skupaj s psičkom Donom rada odpravi na rekreacijo po zeleni osi ob reki Kamniški Bistrici.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Wpap art portret: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi