Nanine karikature: Woody Allen

Prišel je petek in z njim nova karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo Vida Vilarja, poklicnega gasilca Centra za zaščito in reševanje Domžale, ki se je pred dnevi upokojil, danes pa je na vrsti Woody Allen, ameriški filmski režiser, igralec, pisatelj, glasbenik in komik.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Woody Allen

Woody Allen (rojen Allan Stewart Konigsberg) je ameriški filmski režiser, pisatelj, igralec, glasbenik in komik, rojen 1. 12. 1935. Allen je režiser moderne dobe in je znan po tem, da v večini filmov, ki jih režira, tudi nastopa.  Za svoj izjemen prispevek kinematografiji je bil že 23-krat nominiran za oskarja v različnih kategorijah. Nagrado je prejel štirikrat.

Woody Allen je imel več ljubezenskih razmerij z glavnimi igralkami iz njegovih filmov (Louise Lasser, Diane Keaton, Mia Farrow). Trenutno je poročen z Soon-Yi Previn, ki je posvojenka Mie Farrow.

Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi