Nanine karikature: Tereza Kesovija

Prišel je petek in z njim nova karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo slovenskega pevca pop in narodnozabavne glasbe, Domna Kumradanes pa je na vrsti karikatura legendarne Tereze Kesovije.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Tereza Kesovija

Izjemno bogat pevski opus Tereze Kesovije zobsega več kot 50 posnetih albumov in več kot tisoč skladb. Prejela je ogromno festivalskih nagrad in kar štirikrat nastopala na odru razprodane pariške koncertne dvorane Olympia. Za njo je že več kot 60 let glasbenega ustvarjanja, ki ga je zaznamovala z izjemno energičnostjo in v svoji bogati mednarodni karieri izdala tudi kot 30 LP plošč, 70 malih plošč ter na desetine CD-jev. Svetovni uspeh je doživela leta 1965 ko je zapela Larino pesem (La Chanson de Lara) iz legendarnega filma Doktor Živago, s čimer je poletela tudi njena francoska kariera.

Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi