Nanine karikature: Domen Kumer

Prišel je petek in z njim nova karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo pevca kultne skupine Bijelo Dugme, Željka Bebekadanes pa je na vrsti karikatura slovenskega pevca pop in narodnozabavne glasbe, Domna Kumra.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Domen Kumer

Slovenski pevec pop in narodnozabavne glasbe, ki je doživel prelomnico leta 2005, ko je s skladbo »Do Portoroža« zmagal na Melodijah morja in sonca. Leto kasneje je slavil na MMS-u je s skladbo »Banana« in se nato leta 2008 iz pop glasbe preusmeril v narodnozabavno. Preselil se je tudi v Avstrijo, kjer je delal v povsem drugi branži in se leta 2017 znova vrnil na glasbeno sceno.

Karikatura: Nana Guberinič

Tagi