Nanine karikature: Steve Buscemi

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo slovenskega novinarja, športnega komentatorja in televizijskega voditelja Igorja Evgena Berganta, danes pa je na vrsti karikatura ameriškega igralca in filmskega ustvarjalca Stevena Vincenta Buscemija.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Steve Buscemi

Steven Vincent Buscemi je ameriški igralec in filmski ustvarjalec, ki se je rodil 13. decembra 1957 v New York-u. Najbolj poznan je po svojih igralskih vlogah v filmih Reservoir Dogs Quentina Tarantina, Desperado Roberta Rodrigueza, Con Air Simona Westa, Armagedon Michaela Baya, črni komediji Svet duhov, drami Tima Burtona Big Fish in politični satiri Armanda Iannuccija Smrt Stalina.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi