Nanine karikature: Igor Evgen Bergant

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo aameriške igralke, pisateljice in politične aktivistke Jane Fonda, danes pa je na vrsti karikatura slovenskega novinarja, športnega komentatorja in televizijskega voditelja Igorja Evgena Berganta.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Igor Evgen Bergant

Igor Evgen Bergant je slovenski televizijski novinar in športni komentator, ki se je rodil 6. novembra 1967 v Ljubljani. Sredi devetdesetih let se je uveljavil s prenosi alpskega smučanja na TV Slovenija. Kasneje se je usmeril v vodenje prenosov nogometa. Med 2002 in 2007 je bil na Televiziji Slovenije urednik športnega programa. Od 28. marca 2011 pa ga lahko spremljamo kot voditelja informativne oddaje Odmevi na TV Slovenija.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi