Nanine karikature: Jane Fonda

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo ameriške igralke in pevke Zendaye, danes pa je na vrsti karikatura ameriške igralke, pisateljice in politične aktivistke Jane Fonda.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Jane Fonda

Jane Fonda je ameriška igralka, pisateljica, politična aktivistka in nekdanja modna manekenka, ki se je rodila 21. decembra 1937 v New Yorku v ZDA. Prepoznavna je postala po svojih igralskih vlogah v filmih Barbarella in Cat Ballou. Leta 2005 je izdala svojo avtobiografijo z naslovom My life so far.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi