Nanine karikature: Sócrates

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo prepoznavnega ameriškega glasbenika Dava Grohla, danes pa je na vrsti brazilski nogometaš Sócrates. 

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga pred kratkim objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Sócrates

Brazilski nogometaš Sócrates Brasileiro Sampaio de Souza Vieira de Oliveira ali na kratko Sócrates se je rodil 19. februarja 1954 in umrl 4. decembra 2011 v Braziliji. Sócrates je svojo resno nogometno kariero začel leta 1974 v manjšem klubu Botafogo-SP, za katerega je v štirih sezonah odigral 47 tekem in dosegel 24 golov. Igral je tudi za klube Corinthians, Fiorentino, Flamengo, Santos in nazadnje Garforth Town.

Sócrates je bil tudi član brazilske nogometne reprezentance za katero je odigral 60 tekem in zadel 22 golov. Nastopil je tudi na svetovnih nogometnih prvenstvih in z brazilsko reprezentanco dvakrat dosegel peto mesto. Bil je tudi soustanovitelj gibanja Democracia Corintiana za demokratizacijo države in proti vojaški vladi. Sócrates velja za enega najboljših nogometnih vezistov vseh časov.

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi