Nanine karikature: Dave Grohl

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo častitega Martina Lutherja Kinga ml., ki je bil ameriški baptistični duhovnik in borec za državljanske pravice. Danes pa je na vrsti karikatura prepoznavnega ameriškega glasbenika Dava Grohla.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga pred kratkim objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Dave Grohl

Glasbenik, pevec in tekstopisec Dave Grohl se je rodil 14. januarja 1969 v ZDA. Dave je prepoznaven tudi pod imenom Late!. Od leta 1990 do 1994 je bil bobnar popularne rock skupine Nirvana. Ustanovil je tudi glasbeno skupino Foo Fighters, v kateri deluje kot pevec, kitarist in glavni tekstopisec. Skupina Foo Fighters deluje še danes.

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi