Nanine karikature: Martin Luther King ml.

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo francoske pravnice, političarke in predsednice Evropske centralne banke Christine Lagarde, danes pa je na vrsti častiti Martin Luther King mlajši, ki je bil ameriški baptistični duhovnik in borec za državljanske pravice.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga pred kratkim objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Martin Luther King ml.

Martin Luther King mlajši se je rodil 15. januarja 1929 in umrl 4. aprila 1968 v ZDA. Bil je borec za državljanske pravice in baptistični duhovnik. Leta 1964 je prejel Nobelovo nagrado za mir. Vodil je dolgoletni boj za pravice temnopoltih v segregacijski Ameriki, pri tem pa je postal simbol enakopravnosti ras in eden najbolj prepoznavnih zgodovinskih obrazov.

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi