Nanine karikature: Saša Krajnc

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo ameriškega igralca Jamesa Deana, danes pa je na vrsti karikatura televizijskega voditelja Saše Krajnca.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Saša Krajnc

Saša Krajnc, ki je na RTV Slovenijo prišel pred dvajsetimi leti, danes velja za enega izmed zaščitnih obrazov informativnih oddaj na Televiziji Slovenija. Svojo pot je začel na mariborski televiziji, kjer je naprej pripravlja prispevke za jutranji in informativni program, potem pa nekaj časa poleg tega vodil in pripravljal oddajo Evropski magazin. Potem se je začelo njegovo sodelovanje z Radiem SI in tudi vodenjem Poročil na Televiziji Slovenija. Pred dvema letoma pa je postal voditelj Dnevnika v elitnem terminu.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič

 

Komentarji uporabnikov
Tagi