Nanine karikature: Saša Jerković

Prišel je petek in z njim nova karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo južnoafriške filmske igralke in fotomodela Charlize Theron, danes pa je na vrsti karikatura slovenskega tv voditelja in novinarja Saše Jerkovića.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Saša Jerković

Saša Jerković je slovenski novinar in tv voditelj. Njegove sanje v mladosti so bile, da bi postal arhitekt ali statik, ki se nikoli niso uresničile. Svojo novinarsko pot je začel na RTV Slovenija, ki ji je zvest še danes. Prva športna poročila, ki jih je prebral na televiziji so bile novice iz zimskih olimpijskih iger leta 1998. V zadnjem času pa ga na RTV videvamo v malo drugačni vlogi in sicer kot voditelja kviza.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi