Nanine karikature: Charlize Theron

Prišel je petek in z njim nova karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo ameriškega igralca in filmskega ustvarjalca Stevena Vincenta Buscemija, danes pa je na vrsti karikatura južnoafriške filmske igralke in fotomodela Charlize Theron.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Charlize Theron

Charlize Theron je južnoafriška filmska igralka in fotomodel, ki se je rodila 7. avgusta 1975 v Južni Afriki. Svoje otroštvo je preživljala na kmetiji v Afriki, ime pa je dobila po očetu. Charlize je v svoji filmski karieri prejela tudi nagrade kot so Oskar, Zlati globus ter Srebrni berlinski medved. V svoji igralski karieri smo jo lahko spremljali v več znanih filmih.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi