Nanine karikature: Salvador Dali

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo pisateljice in blogerke Jamie Lee Curtis, danes pa je na vrsti karikatura španskega umetnika Salvadora Dalia.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga pred kratkim objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Salvador Dali

Salvador Felip Jacint Dalí Domènech je bil španski umetnik, ki se je rodil 11. maja 1904 in umrl 23. januarja 1989 v Španiji. Poznan je po svojih slikarskih, risanih, kiparskih in pisateljskih delih ter celo po fotografiji ter filmskih vlogah. Salvador Dali je eden najpomembnejših slikarjev 20. stoletja. Splošno je znan kot zelo domiselen. Imel je močno sposobnost delati nenavadne stvari, da je z njimi kakorkoli že pritegnil pozornost nase.

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi