Nanine karikature: Jamie Lee Curtis

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo sodobne japonske umetnice Yayoi Kusama, danes pa je na vrsti ameriška igralka, pisateljica in blogerka Jamie Lee Curtis.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga pred kratkim objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Jamie Lee Curtis

Jamie Lee Curtis je ameriška igralka, pisateljica in blogerka, ki je verjetno najbolj znana po svojem delu na seriji grozljivk, noč čarovnic. Je ena od tistih igralk, ki je imela srečo, da se je rodila v zvezdniški družini. Njena starša sta legendi svetovnega filma,  igralka Janet Leigh ter igralec in večni šarmer Tony Curtis.

Čeprav je Jamie Lee Curtis znana pod grozljivkami v filmih, kot so Noč čarovnic, Megla, Maturantski ples in Vlak terorja, je zaigrala tudi v filmih, ki zajemajo številne druge zvrsti. Nekateri najbolj znani filmi v katerih je zaigrala, so med drugim tudi kultne komedije Trgovska mesta, Resnične laži in Riba po imenu Vanda. Za svoje vloge je prejela številna priznanja, uveljavila pa se je tudi kot otroška pisateljica in blogerka.

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi