Nanine karikature: Ryan Reynolds

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo ameriške pevke Mariah Carey, danes pa je na vrsti karikatura kanadskega igralca in filmskega režiserja Ryana Reynoldsa.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Ryan Reynolds

Ryan Rodney Reynolds je kanadski filmski režiser ter televizijski in filmski igralec, ki se je rodil 23. oktobra 1976 v Vancouverju v Kanadi. Svojo igralsko kariero je začel z glavno vlogo v kanadski najstniški seriji Hillside. Svojo največjo prepoznavnost pa je dosegel z vlogo v filmih o superjunakih Deadpool. Prejel je tudi filmsko nagrado Zlati globus in nagrado Critics’ Choice. Eden od njegovih največjih dosežkov pa je zagotovo to, da je leta 2017 bil nagrajen z zvezdo na najbolj znanem hollywoodskem Pločniku slavnih.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi