Nanine karikature: Mariah Carey

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo ameriške filmske in televizijske igralke Jennifer Lawrence, danes pa je na vrsti karikatura ameriške pevke Mariah Carey.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Mariah Carey

Mariah Carey je ameriška pevka, igralka in producentka, ki se je rodila 27. marca 1970 v New Yorku v ZDA. Mariah Carey je ena izmed najuspešnejših glasbenih izvajalk v devetdesetih letih in ostala priljubljena tudi v začetku 21. stoletja. Mariah Carey ljudje pravijo tudi kraljica božiča, saj je leta 1990 zaslovela s svojo pesmijo z naslovom ”All I Want for Christmas Is You”, ki je še danes ena izmed najbolj predvajanih božičnih pesmi. Na Billboardovi glasbeni lestvici je bilo uverščenih, kar 18 njenih hitov, kar je samo dva manj od skupine The Beatles. Prejela pa je tudi veliko število drugih nagrad med njimi tudi več Grammy-jev.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi