Nanine karikature: Jennifer Lawrence

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo znanega ameriškega igralca Toma Cruisea, danes pa je na vrsti karikatura ameriške filmske in televizijske igralke Jennifer Lawrence.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Jennifer Lawrence

Jennifer Shrader Lawrence je ameriška filmska in televizijska igralka, ki se je rodila 15. avgusta 1990 v ZDA. Poznana je po svoji vlogi Mystique v filmih Možje x. Največ pozornosti pa je pritegnila s svojo vlogo Katniss Everdeen v filmih Igre lakote. Zaradi teh filmov je postala tudi najbolje plačana akcijska filmska junakinja vseh časov. Za svoje vloge v filmih je prejela številne nagrade.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi