Nanine karikature: Tom Cruise

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo ameriške igralke Linde Hamilton, danes pa je na vrsti karikatura znanega ameriškega igralca Toma Cruisea.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Tom Cruise

Thomas Cruise Mapother IV, ameriški filmski in televizijski igralec, se je rodil 3. julija1962 v ZDA. Cruise je svojo igralsko kariero začel pri svojih 19-ih letih z vlogo v filmu Neskončna ljubezen. Od leta 1996 je postal prepoznan po svoji vlogi IMF agenta Ethana Hunta v filmih Misija: Nemogoče. Leta 2015 je izžel zadnji del iz serije fimov Misija: Nemogoče. V svoji igralski karieri je bil Tom Cruise večkrat nominiran za Oskarja in osvojil, kar tri Zlate globuse. Cruise je tudi zagovornik scientološke cerkve, ker naj bi mu pomagala pri spopadanju z disleksijo.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi