Nanine karikature: Rado Trifunović

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo Serene Wiliams, vrhunske ameriške teniške igralke, danes pa je na vrsti selektor slovenske moške košarkarske reprezentance Rado Trifunović, v košarkarskih krogih bolj znan kot Trifko. 

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Rado Trifunović

Domžalčan Rado Trifunović, selektor slovenske moške košarkarske reprezentance, pri Slovenski košarkarski zvezi Sloveniji (KZS) deluje od sezone 2012/2013, kjer je najprej skrbel za selekcijo mladih košarkašev v Sloveniji, bil pa je tudi trener B članske reprezentance in pomočnik trenerja Jureta Zdovca v A članski ekipi. Od oktobra 2017 je selektor reprezentančne ekipe. V svoji trenerski karieri je bil trener mlajših kategorij, pomočnik in glavni strateg članov Heliosa Domžale, s katerimi je dvakrat igral v finalu Lige Telemach, enkrat pa v finalu Pokala Spar. V začetku sezone 2011/2012 pa je vodil člane Zlatoroga. Na evropskem prvenstvu v Litvi ga je FIBA Europe določila za vodenjem tradicionalne tekme All-Stars U18.

V preteklosti je bil vrhunski igralec, znan predvsem po svojih napadalnih sposobnostih. V svoji igralski karieri je nosil drese Heliosa, portugalske Leirie, Kopra mladih, Šentjurja in Litije, za slovensko člansko reprezentanco pa je nastopil na 11 uradnih tekmah, na katerih je zbral 13 točk (skupno s pripravljalnimi tekmami 74).

(Vir: sl.wikipedia.org)

Izšel je koledar karikatur slovenskih stand up komikov, katerih avtorica je Nana Guberinič. Dobiček od prodaje koledarja, ki vam bo vsak dan prinesel nasmeh na obraz, bo šel v dobrodelne namene, saj so se odločili, da pomagajo Zvezi prijateljev Mladine, v sklopu katerega deluje Telefon otrok in mladostnikov TOM.

Več informacij in naročilo koledarja: http://www.standupsi.com/…/projekti…/dobrodelni-koledar-2019

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Miha Ulčar; Foto: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi