Nanine karikature: Nikola Jokić

Prišel je petek in z njim nova karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo nove domžalske županje mag. Renate Kosec, danes pa je na vrsti srbski košarkar Nikola Jokić, velikan lige NBA, ki igra za Denver Nuggets.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Nikola Jokić

Nikola Jokić igra na položaju centra v ekipi Denver Nuggets. Zgodba Nikole Jokića, ki igra na položaju centra v ekipi Denver Nugget, spada med prav posebne. Srbskega košarkarja so letos še drugo sezono zapored izbrali za najboljšega igralca  rednega dela sezone lige NBA. Pri višini 211 centimetrov ima Jokić število asistenc kot najboljši organizatorji igre lige NBA, kar daje njegovim predstavam dodatno težo. Njegova pot do lige NBA in na sploh v profesionalni svet košarke ni bila poslana z rožicami. Leta 2014 je bil na naboru izbran šele v drugem krogu in skupno kot 41. Leta 2015 je šele stopil čez prag severnoameriške poklicne košarkarske lige, nato pa iz leta v leto rastel in se razvijal.

Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi