Nanine karikature: mag. Renata Kosec

Prišel je petek in z njim nova karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo znanega kuharskega mojstra Bineta Volčiča, danes pa je na vrsti nova domžalska županja mag. Renata Kosec.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Mag. Renata Kosec

Mag. Renata Kosec je že vse življenje Domžalčanka. V otroških letih je bila članica Otroškega in kasneje Mladinskega zbora RTV Slovenija, po končani kamniški gimnaziji je z izobraževanjem nadaljevala na ljubljanski Fakulteti za družbene vede, kjer se je že kmalu nakazala tudi njena poklicna pot. Ob študiju je bila vpeta v delovanje Študentskega kluba Domžale, v tem času je vzpostavila veliko poznanstev in pridobila neprecenljive izkušnje z organizacijo izobraževanj in dogodkov ter animacijo mladih in se angažirala na področju medgeneracijske pomoči. Vmes je diplomirala in kasneje pridobila še znanstveni naziv, magistrica obramboslovja.

Njen prvi resnejši poklicni korak se je zgodil prav na Občini Domžale, kjer je bila sprva zadolžena za področje zaščite in reševanja, nato pa je opravljala funkcijo višje svetovalke za odnose z javnostmi. Z lokalnimi volitvami v letu 2014 je vstopila na novo področje kot poklicna podžupanja. Posebno pozornost je namenila problematikam, povezanim z ranljivimi skupinami, mladimi in starostniki, ter delu na projektih, ki povezujejo različne generacije občanov in občank. Ves čas je tudi članica Štaba Civilne zaščite Občine Domžale, zadolžena za odnose z javnostmi.

Zelo pogosto jo lahko srečate na raznoraznih dogodkih tako kulturnih, športnih, izobraževalnih in družabnih, v prostem času pa v tekaški opremi, na kolesu in v planinah. Med vsemi temi radostmi pa jo še najbolj napolnjuje njena družina. Za enajstletno hči Zaro pravi, da je njen pravi dragulj, njen mož Gregor pa največji kritik, a še večja podpora in tudi opora. Mag. Renata Kosec je bila na letošnjih lokalnih volitvah izvoljena za novo županjo Občine Domžale.

Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi