Nanine karikature: Bine Volčič

Prišel je petek in z njim nova karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo legendarne Tereze Kesovije, danes pa je na vrsti karikatura znanega kuharskega mojstra Bineta Volčiča.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Bine Volčič

Bine Volčič se je že kot otrok veliko raje kot po dvorišču, smukal v mamini kuhinji in svoj prvi kuharski eksperiment ušpičil že pri sedmih letih. Izjemna strast do kuhanja ga je vodila v tujino, natančneje v Pariz, kjer je zagnano obiskoval predavanja na prestižni akademiji Le Cordon Bleu, ki jo je zaključil kot eden najboljših študentov. Že od nekdaj je kuhanje zanj poklic in poslanstvo, velja pa za strogega in izjemno simpatičnega kuharskega mojstra.

Karikatura: Nana Guberinič

Tagi