Nanine karikature: Nicolas Cage

Prišel je petek in z njim nova karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo slovenskega tv voditelja in novinarja Saše Jerkovića, danes pa je na vrsti karikatura ameriškega igralca, producenta in režiserja Nicolasa Cagea, najbolj znan po svoji vlogi v akcijskih in znanstveno-fantastičnih filmih.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Nicolas Cage

Nicolas Cage je eden najbolj znanih igralcev v Hollywoodu. Najbrž zaradi njegove vsestranskosti ali odkritja novega igralskega procesa, imenovanega “metoda igranja”, je Cage trenutno eden izmed najbolj nadarjenih hollywoodskih igralcev.

Nicolas Kim Coppola se je rodil 7. januarja 1964 avgustu Floydu Coppoli, profesorju literature in Joyu Vogelsangu, plesalcu in koreografu, v Long Beachu v Kaliforniji. Je italijansko-nemško-poljskega porekla in je bil vzgojen kot trmast katolik. Slavni filmski režiser Francis Ford Coppola je njegov stric.

Zaradi svojih prispevkov k filmski industriji je bil Cage leta 1998 uvrščen na hollywoodski sprehod slavnih s filmsko zvezdo na hollywoodskem bulvarju 7021. Maja 2001 je Cage s Kalifornijske državne univerze v Fullertonu prejel častni doktorat iz likovne umetnosti. Cage je bil dvakrat nominiran tudi za oskarja. Za vlogo v filmu je prejel oskarja za najboljšega igralca Odhod iz Las Vegasa leta 1995. Za vlogo v filmu je bil nominiran za drugega Prilagoditev leta 2002. Dobil je tudi nagrado zlati globus, nagrado Ceha filmskih igralcev in veliko več nagrad za Odhod iz Las Vegasa. Za svoje filme je prejel nominacije za zlati globus, ceh filmskih igralcev in BAFTA Prilagoditev, Poročno potovanje v Vegasu in Moonstruck. Zmagal je in bil nominiran tudi za številne druge nagrade.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi