Nanine karikature: Milena Zupančič

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Na zadnje smo objavili karikaturo ameriške pevke, tekstopiske, reperke in igralke Mary J. Blige, danes pa je na vrsti karikatura slovenske igralke Milene Zupančič.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Milena Zupančič

Milena Zupančič se je rodila 18. decembra 1946 na Jesenicah. Po poklicu je gledališka in filmska igralka. V svoji skoraj štirih desetletjih nastopov je odigrala res veliko število vlog in za nekatere prejela tudi različne filmske in gledališke nagrade. Med njimi sta bila Borštnikov prstan ter Prešernova nagrada. Od leta 2000 do 2011 je bila tudi ambasadorka Unicefa. Predsednik Borut Pahor je leta 2016 Mileno Zupančič odlikoval z zlatim redom za zasluge. Leta 2018 pa je bila Zupančičeva razglašena za častno občanko občine Bled.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi