Nanine karikature: Mary J. Blige

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Na zadnje smo objavili karikaturo ameriške pevke Ette James, danes pa je na vrsti karikatura ameriške pevke, tekstopiske, reperke in igralke Mary J. Blige. 

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Mary J. Blige

Mary J. Blige se je rodila 11. januarja 1971 v New Yorku. Je vsestranska umetnica, ki je svojo kariero zašela leta 1991, ko je podpisala pogodbo z založbo Uptown Records. Do zdaj je izdala že, kar 13 studijskih glasbenih albumov, od tega jih je osem prejelo večplatinasto prodajo po vsem svetu. Mary je prejela tudi devet nagrad Grammy, dvanajst glasbenih nagrad Billboard ter tri nominacije za nagrado Zlati globus. Bila je nominirana tudi za Oskarja za najboljšo stransko igralko in najboljšo izvirno skladbo

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi