Nanine karikature: Etta James

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Na zadnje smo objavili karikaturo slovenskega kantavtorja Adija Smolarja, danes pa je na vrsti karikatura ameriške pevke Ette James.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Etta James

Ameriška pevka Jamesetta Hawkins ali bolj znana pod svojim umetniškim imenom Etta James, se je rodila 25. januarja 1938 in umrla 20. januarja 2012 v ZDA. Etta se je ukvarjala z različnimi glasbenimi zvrstmi med njimi so bili blues, R&B, jazz in celo z rok and roll-om. Njene najboljše glasbene uspešnice v karieri so: “The Wallflower”, “At Last”, “Tell Mama”, “Something’s Got a Hold on Me”, in “I’d Rather Go Blind”.

Etta James je prejela, kar 6 nagrad Grammy in 17 glasbenih nagrad Blues. Revija Rolling Stone je Etto uvrstila na lestvici 100 najboljših pevcev vseh časov uvrstila na 22. mesto. Na seznamu 100 največjih umetnikov vseh časov pa je zasedla 62. mesto.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi