Nanine karikature: Adi Smolar

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo gvatemalske aktivistke, političarke in Nobelove nagrajenke Rigoberte Menchú, danes pa je na vrsti karikatura slovenskega kantavtorja Adija Smolarja.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Adi Smolar

Slovenski kantavtor in pesnik Adi Smolar se je rodil 25. marca 1959 v Slovenj Gradcu. Znan je predvsem kot kantavtor in pisec besedil tudi za druge glasbenike. Nekaj časa so bila njegova spremljevalna skupina Leteči potepuhi. Zagotovo pa je njegova najbolj znana pesem z naslovom ”Jaz ne grem v šolo”.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi