Nanine karikature: Marko Potrč

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo televizijskega voditelja Saše Krajnca, danes pa je na vrsti karikatura še enega televizijskega voditelja Marka Potrča.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Marko Potrč

Marko Potrč se je rodil 20. maja 1980 v Mariboru. Javnosti je najbolj znan kot televizijski voditelj. Marko je poročen z znano televizijsko voditeljico Lili Žagar, s katero imata dva otroka. Lani jeseni se je z družino preselil na Švedsko, od tam pogosto kritizira odločitve slovenske vlade v spopadanju s koronavirusom. Njegovi zapisi so deležni tako odobravanja kot kritik. Ob tem poudarja, da s svojimi kritikami ne napada strokovnjakov in zdravnikov, temveč, da se ne pusti voditi strahu. Prav tako pravi, da mora biti neka zdrava mera in sicer skladno z dejansko stopnjo ogroženosti.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi