Nanine karikature: Marija Šerifović

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo španskega umetnika Salvadora Dalia, danes pa je na vrsti karikatura srbske pevke Marije Šerifović.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga pred kratkim objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Marija Šerifović

Marija Šerifović je srbska pevka in producentka, ki se je rodila 14. novembra 1984 v Srbiji. Najbolj znana je zagotovo po svoji zmagi, s pesmijo Molitva, na Evroviziji leta 2007. Izdala je že pet studijskih albumov. Marija se je opredelila kot lezbijka. Svoj talent za petje je podedovala po svoji mami Verici Šerifović.

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi