Nanine karikature: KK Helios Domžale

Zadnji petek v tem mesecu bo krasila nova karikatura v naši rubriki Nanine karikature, katere ustvarja domžalska umetnica Nana Guberinič. Nazadnje ste lahko videli portret ameriške filmske in televizijske igralke Angeline Jolie, danes pa je na vrsti skupinska karikatura ekipe KK Helios Domžale, ki je letošnjo sezono zaključila na drugem mestu prve slovenske košarkarske lige Nova KBM.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano si lahko ogledate na povezavi tukaj.

KK Helios Domžale

Košarkarski klub Helios Domžale, znan tudi kot Kansai Helios Domžale, je bil ustanovljen leta 1949. Klub je večkratni slovenski prvak ter pokalni zmagovalec in znan po uspešnem delu z mladimi igralci. Sodelujejo tako na domačih kot tudi mednarodnih tekmovanjih, kot sta FIBA Europe Cup in ABA liga. Letošnjo sezono je članska ekipa zaključila na drugem mestu prve slovenske košarkarske lige Nova KBM. Čestitke!

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi