Nanine karikature: Angelina Jolie

Nov petek prinaša novo karikaturo v naši rubriki Nanine karikature katero ustvarja domžalska umetnica Nana Guberinič. Nazadnje ste lahko videli portret ameriškega filmskega igralca Ashtona Kutchera, danes pa je na vrsti karikatura ameriške filmske in televizijske igralke Angeline Jolie.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Angelina Jolie

Angelina Jolie je ameriška filmska in televizijska igralka, ki se je rodila 4. junija 1975 v Los Angelesu. Zaslovela je z vlogami v filmih kot so “Tomb Raider”, “Gospod in gospa Smith” in “Nore in svobodne”. Za svoje delo si je prislužila enega oskarja, dve nagradi Screen Actors Guild Awards in tri zlate globuse. Je ambasadorka dobre volje pri UNHCR in znana po svojem humanitarnem delu. Ima šest otrok, od katerih je tri posvojila.

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Sorodni prispevek:

Nanine karikature: Ashton Kutcher

Tagi