Nanine karikature: Jurij Zrnec

Prišel je petek in z njim nova karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo srbskega košarkarja Nikole Jokića, danes pa je na vrsti slovenski igralec Jurij Zrnec.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Jurij Zrnec

Igralec Jurij Zrnec je od leta 2003 član SNG Drama Ljubljana. Pred študijem na AGRFT je igral v Šentjakobskem gledališču v Ljubljani in se ukvarjal s športnim plesom. Slovenski javnosti bolj poznan je postal z vodenjem podelitve Viktorji leta 2003, kjer je presenetil s svojim humorjem.

Leta 2006 je z vlogo mladega zdravnika Muca v Naši Mali Kliniki požel velik uspeh in postal zelo slaven. Kmalu za tem pa je na POP TV-ju z Ladom Bizovičarjem dve leti vodil razvedrilno oddajo »As ti tud not padu?!«, ki mu je prinesla štiri viktorje. Kot režiser je soustvarjal gledališko predstavo 5moških.com. Leta 2010 so premierno predvajali mladinski celovečerni film Gremo mi po svoje, kjer je imel Jurij glavno moško vlogo, za katero je prejel tudi nagrado.

Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi