Nanine karikature : Ilka Štuhec

Wpap art

Mesec je naokoli in čas je za novo karikaturo v naši rubriki Nanine karikature katere ustvarja domžalska umetnica Nana Guberinič. Nazadnje ste lahko videli portret svetovno znanega nogometaša Cristiana Ronalda, danes pa boste spoznali našo vrhunsko športnico, mojstrico belih strmin, Ilko Štuhec.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Ilka Štuhec

Ilka Štuhec se je rodila 26. oktobra 1990 v Slovenj Gradcu in jo cela slovenija pozna kot vrhunsko alpsko smučarko. Ilka velja za vsestransko smučarko, ki je sposobna nastopiti v vseh različnih disciplinah. Najmočnejša je v hitrih disciplinah. Na najvišji ravni tekmuje že od leta 2007. Senzacionalna sezona je bila leta 2016/2017 na koncu katere je postala tretja slovenka proglašena kot svetovna prvakinja. Leta 2019 je uspeh ponovila in z njim postala prva smukačica po 30 letih, ki je uspešno ubranila naslov prvakinje. V Cortini je 20. januarja 2023 zasedla drugo mesto v smuku, dan kasneje pa je v istem kraju desetič v karieri zmagala v svetovnem pokalu. Ilka svojo kariero tako krasi s petimi bronastimi odličji, s 5 srebrnimi in desetimi zlatimi medaljami.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Polona Mežnar; Karikatura: Nana Guberinič