Nanine karikature : Cristiano Ronaldo

Wpap art

Zadnji petek v tem mesecu bo krasila nova karikatura v naši rubriki Nanine karikature katere ustvarja domžalska umetnica Nana Guberinič. Nazadnje ste lahko videli portret svetovno znane pevke Billie Eilish, danes pa boste spoznali enega največjih nogometašev našega časa Cristiana Ronalda, katerega smo pred kratkim lahko videli tudi na slovenski nogometni zelenici.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveir se je rodil 5. februarja 1985. Svetu je znan kot nogometaš, na poziciji napadalec, levo krilo. Trenutno igra v nogometnem klubu Al Nassr, kjer nosi številko sedem. Kar petkrat je že bil prejemnik prestižne nagrade Zlata žoga. Poleg številnih lovorik in zmag v svetu športa je Cristiano zelo priljubljen na socialnih omrežjih in je najbolj spremljan športnik na omrežju Instagram, kjer mu sledi preko 626 milijonov ljudi. Pred kratkim smo zvezdnika lahko videli tudi v Ljubljani, kjer je z svojo reprezentanco Portugalske igral proti igralcem naše, Slovenske reprezentance. Kljub temu, da velja za enega najuspešnejših in sodi v sam vrh nogometnih igralcev, pa je iz ljubljanske zelenice odšel žalostnega obraza, brez zmage v njegovih rokah.

 

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Polona Mežnar; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi