Nanine karikature : Billie Eilish

Wpap art

Nov petek prinaša novo karikaturo v naši rubriki Nanine karikature katere ustvarja domžalska umetnica Nana Guberinič. Nazadnje ste lahko videli portret vrhunske slovenske judoistke Ane Velenšek, danes pa boste v karikaturi lahko spoznali popularno ameriško pevko Billie Eilish, ki je pred kratkim osvojila že svojo drugo prestižno Oskarjevo nagrado in to pri svojih rosnih 22-tih letih.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Billie Eiliesh

Billie Eilish Pirate Baird O’Connell, ameriška pevka in skladateljica je pozornost javnosti prvič pritegnila leta 2015 s svojim prvim singlom »Ocean Eyes«. Napisal in produciral jo je njen brat Finneas O’Connell, s katerim sodelujeta pri glasbi in nastopih v živo. Eilish je prejela več priznanj, vključno s sedmimi nagradami Grammy, dvema ameriškima glasbenima nagradama, dvema dosežkoma v Guinnessovi knjigi rekordov, tremi nagradami MTV Video Music Awards, tremi glasbenimi nagradami Brit, zlati globus in dve nagradi oskarja. Je najmlajša izvajalka v zgodovini grammyjev, ki je v istem letu zmagala v vseh štirih splošnih kategorijah – najboljši novi izvajalec, plošča leta, pesem leta in album leta. Zadnji vrhunec se je zgodil pred kratkim, ko je velika zvedznica za svojo skladbo “What was I made for”, ki je bogatila veleuspešni filmski hit Barbie, osvojila svojo drugo Oskarjevo nagrado.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Polona Mežnar; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi