Nanine karikature: Glenn Miller

Prišel je petek in z njim nova karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo francoskega komičnega igralca Fernandela, tokrat pa je na vrsti karikatura ameriškega glasbenika Glenna Millerja.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Glenn Miller

Alton Glen (Glenn) Miller je bil ustanovitelj ameriškega big banda, dirigent, skladatelj, aranžer, pozavnist in snemalec, pred drugo svetovno vojno in med njo, ko je bil častnik zračnih sil ameriške vojske. Rodil se je 1. marca 1904 in umrl 15. decembra 1944. Danes deluje tudi big band z njegovim poimenovanjem. Orkester Glenna Millerja s svojim edinstvenim jazz zvokom velja za enega največjih vseh časov.

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi