Nanine karikature: Fernandel

Prišel je petek in z njim nova karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo filmske igralke Julie Stiles, tokrat pa je na vrsti francoski komični igralec Fernandel.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Fernandel

Fernand Joseph Désiré Contandin ali bolje poznan kot Fernandel, je bil francoski komični igralec. V začetku tridesetih let je postal tipičen igralec komedijskega žanra: priljubljen, navaden, simpatičen. Njegov prvi uspešen film je bil La meilleure bobonne (1931). Med drugo svetovno vojno je poskušal dvakrat delati kot režiser, a je bil neuspešen.

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi