Nanine karikature: Frances McDormand

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili Wpap art portret slovenske pevke Tanje Žagar. Danes pa je na vrsti karikatura ameriške igralke in producentke Frances Louise McDormand.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Frances McDormand

Frances Louise McDormand oziroma Cynthia Ann Smith se je rodila 23. junija 1957 v ZDA. McDormandova je prejemnica večih nagrad med drugim je prejela dva Oskarja, dva Emmy-ja ter enega Tony-ja. S tem je postala tudi ena redkih igralk, ki je prejela vse tri glavne nagrade za igralske vloge. Čeprav je primarno poznana po vlogah v nizkoproračunskih filmih, so njeni filmi v blagajno prinesli več kot 2,2 milijarde dolarjev.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi