Nanine karikature: Ellen DeGeneres

Prišel je petek in z njim nova karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo ameriškega igralca in producenta Michaela Douglasa, danes pa je na vrsti karikatura ameriške igralke, tv voditeljice in stand up komedijantke Ellen DeGeneres.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Ellen DeGeneres

Ellen Lee DeGeneres je ameriška TV voditeljica, igralka, stand up komedijantka, ki se je rodila 26. januarja 1958 v Lousiani v ZDA. Ellen poznamo po njeni vlogi v filmu Mr. Wrong, svoj glas pa je posodila tudi ribici Dory v animiranemu filmu Reševanje malega Nema. Najbolj prepoznavna pa je zagotovo po svoji pogovorni oddaji The Ellen DeGeneres Show, ki jo vodi že od leta 2003. To je tudi ena izmed najbolj gledanih pogovornih oddaj v ameriki.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi