Nanine karikature: Michael Douglas

Prišel je petek in z njim nova karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo avstrijskega ekspresionističnega slikarja Egona Schielea, danes pa je na vrsti ameriški igralec in producent Michael Douglas.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Michael Douglas

Michael Douglas (1944), sin legendarnega igralca Kirka Douglasa, je znan ameriški igralec in producent. Douglas je igral v več kot 60 filmih in televizijskih serijah, med drugim v policijski seriji 70. let prejšnjega stoletja The Streets of San Francisco in psiholoških trilerjih Usodna privlačnost ter Prvinski nagon. Sicer je tudi filmski producent, leta 1975 je dobil oskarja za film Let nad kukavičjim gnezdom, kot producent pa se je podpisal tudi pod več deset neodvisnih filmov. Za svoje vloge in kot producent je prejel dva oskarja in številne druge nagrade. Douglas je leta 2018 dobil svojo zvezdo na Pločniku slavnih. Od leta 2000 je poročen z igralko Caterine Zeta-Jones.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi