Nanine karikature: Elijah Wood

Prišel je petek in z njim nova karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo nekdanjega indijskega politika, odvetnika in aktivista Mahatma Gandhijadanes pa je na vrsti karikatura ameriškega igralca Elijaha Wooda.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Elijah Wood

Elijah Wood je ameriški igralec, ki je v priljubljeni in svetovno znani trilogiji Gospodar prstanov nase prevzel breme nosilca Sauronovega prstana. Med drugim je igral tudi v filmski priredbi stripa Mesto greha, nakar je svoj glas posodil pingvinu Mumblu v animiranem filmu Vesele nogice. Lotil pa se je tudi filmske priredbe romana Black Wings Has My Angel, ki ga je leta 1953 napisal Elliott Chaze.

Petra Petravič; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi