Nanine karikature: Edith Piaf

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo tibetanskega budističnega meniha Dalai Lame, danes pa je na vrsti karikatura francoske pevke Edith Piaf. 

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga pred kratkim objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Edith Piaf

Edith Piaf oziroma Édith Giovanna Gassion se je rodila 19. decembra 1915 v Franciji in umrla 10. oktobra 1963. Bila je francoska pevka šansonov, ulična umetnica, tekstopiska in igralka.

Še danes se jo spominjamo kot največje pevke vseh časov. Njeno življenje pa je bilo polno nasprotij: na eni strani je bila znana pevka, na drugi pa je živela tragično življenje. Po njeni drobni postavi in veličastnem močnem glasu pa je dobila vzdevek Pariški vrabček.

Vir: Wikipedia

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi