Nanine karikature: Dalai Lama

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo slovenske pesnice, pisateljice, igralke in ilustratorke Svetlane Makarovič, danes pa je na vrsti karikatura tibetanskega budističnega meniha Dalai Lame. 

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga pred kratkim objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Dalai Lama

Tenzin Gyatso oziroma Dalai Lama tibetanski budistični menih in 14. dalajlama se je rodil 6. julija 1935 na Kitajskem. Pri dveh letih so ga menisi razglasili za 14. zemeljsko utelešenje Avalokitešvare, bodhisatve usmiljenja. Izbor se opravi po starem izročilu, po katerem duh umrlega dalajlame preide v telo novorojenčka. 17. novembra 1950 so ga s tradicionalnim obredom v palači Potala v Lhasi uradno ustoličili.

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi