Nanine karikature: Dolly Parton

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo japonskega režiserja risanih filmov Hajao Mijazakija, danes pa je na vrsti karikatura ameriške country glasbenice Dolly Parton.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga pred kratkim objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Dolly Parton

Dolly Parton se je rodila 19. januarja 1946 v Tennessee-ju. Ljudje Dolly pravijo, kar ”kraljica” country glabe. Dolly Parton je lastnica svojega zabaviščnega parka, ki ga je poimenovala Dollywood poleg tega pa je tudi lastnica različnih modnih hiš, klubov, restavracij in celo radijske in TV postaje. Veliko ljudi Dolly Parton bolj kot po glasbi poznajo po njeni ”ogromni” frizuri. Dolly je znana tudi kot zelo humanitarna oseba. Leta 2011 je prejela nagrado Grammy za življenjsko delo.

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi