Nanine karikature: Dejan Jakara

Prišel je petek in z njim nova karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo legendarnega košarkarskega trenerja, Ranka Žeravico, danes pa je na vrsti karikatura košarkarskega trenerja Dejana Jakare, ki po petih sezonah uspešnega vodenja članske ekipe Helios Suns, odhaja novim izzivom naproti.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Dejan Jakara

Dejan Jakara je bil perspektiven košarkar slovenske reprezentance, bil je odličen strelec, a ko so se začele vrstiti poškodbe, se je zavestno odločil, da bo postal trener. Zgodaj, pri svojih 25 letih, ko je igral svojo zadnjo sezono, se je odločil za preskok tudi zato, ker si je trenerske izkušnje tako začel nabirati že prej kot drugi, ki so morda v vlogo trenerja prestopili po končani karieri. Hitro je začel menjati generacije in pri 27 letih je postal trener Košarkarskega kluba Janče in njihove članske ekipe, ki je igrala v tretji ligi. Nato je trenersko vlogo leto dni opravljal pri prvoligašu v Brnu, leta 2018 pa je kot najmlajši trener pri 32-ih letih prevzel člansko moštvo Helios Suns, s katerimi je v preteklosti že sodeloval.

Jakara je vodil domžalsko ekipo skoraj 5 sezon, kar je za razmere v današnji klubski košarki izredno dolgo obdobje. Po zadnjih dveh sezonah odličnih rezultatov, se je Dejan odločil preizkusiti tržišče in poiskati sredino na višjem nivoju.

Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi