Nanine karikature: David Lynch

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo ameriškega igralca Alana Alda, danes pa je na vrsti karikatura ameriškega filmskega režiserja Davida Lyncha.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga pred kratkim objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

David Lynch

David Lynch se je rodil 20. januarja 1946 v Združenih državah Amerike. Lynch je filmski režiser, igralec, scenarist, skladatelj, glasbenik, animator, slikar, montažer in še bi lahko naštevali. Ameriški časopis The Guardian je Davida Lyncha označil za najpomembnejšega režiserja sodobnega časa. Med njegova najboljša filma kritiki uvrščajo film z naslovom Modri žamet in Mullholand Drive. Lynch je bil tudi trikrat nominiran za filmsko nagrado Oskar. Prejel je dve francoski nagradi César za najboljši tuji film, zlato palmo na Filmskem festivalu v Cannesu ter zlatega leva za življenjsko delo na Beneškem filmskem festivalu.

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi