Nanine karikature: Alan Alda

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo politične aktivistke in borke za človekove pravice Angele Davis, danes pa je na vrsti karikatura ameriškega igralca Alana Alda.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga pred kratkim objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Alan Alda

Ameriški igralec Alphonso Joseph D’Abruzzo oziroma Alan Alda se je rodil 28. januarja 1936 v New Yorku v ZDA.  Alda je dobil, kar šest nagrad Emmy in nagrado Zlati globus. Leta 2004 je bil Alan Alda nominiran za najboljšo moško stransko vlogo v filmu The Aviator. Leta 2019 je prejel nagrado za življenske dosežke.

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi