Nanine karikature: Angela Davis

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo brazilskega nogometaša Sócratesa, danes pa je na vrsti karikatura politične aktivistke in borke za človekove pravice Angele Davis.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga pred kratkim objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Angela Davis

Angela Yvonne Davis se je rodila 26. januarja 1944 v Alabemi v ZDA. Angela Davis je ameriška politična aktivistka, filozofinja in avtorica. Napisala je več knjig o feminizmu, rasi in zaporniškem sistemu v ZDA. Angela Davis je tudi borka za človekove pravice, ki se zavzema za pravice temnopoltih ljudi.

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi