Nanine karikature: Dave Bautista

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Na zadnje smo objavili karikaturo slovenske igralke Milene Zupančič, danes pa je na vrsti karikatura ameriškega igralca in upokojenega profesionalnega rokoborca Dava Bautista.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Dave Bautista

David Michael Bautista se je rodil 18. januarja 1969 v ZDA. Dave je ameriški igralec, upokojeni profesionalni rokoborec ter bodybuilder. Kot rokoborec je bil najbolj znan po svojih nastopih v WWE kategoriji. Avgusta 2012 je Bautista podpisal pogodbo s Classic Entertainment & Sports za boj v mešanih borilnih veščinah (MMA), kjer je zmagal 6. oktobra 2012. Danes Dava lahko vidite kot filmskega igralca v različnih zelo znanih filmih, eden od teh je film z naslovom Varuhi galaksije.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi